LLORENÇ DEL PENEDÈS:

Can Kildo està situat a la Rambla Marinada, centre de Llorenç del Penedès, al Baix Penedès (Tarragona) concretament a la frontera entre les provincies de Tarragona i Barcelona.

El poble es va anar desenvolupant al voltant de l’antic castell de Llorénç. L’edifici actual va ser totalment reconstruït durant el sigle XIX, encara que conserva un aire d’inspiració medieval.

L’actual església parroquial va ser reconstruïda en 1963 sobre les bases d’un antic temple del segle XIV. Es un edifici de nau única amb capelles laterals. El campanar és de planta quadrada. En el seu interior es conserva una pila bautismal pre-romànica. La façana és d’estil neorromànic. Destaca també un edifici residencial del segle XVII coneguda com a Cal Murgades del Grau.

Celebra la seva festa major en el mes d’agost, coincidint amb la festivitat de Sant Llorenç (San Lorenzo).

Font: Wikipedia.org

El terme està travessat per dos torrents, un en l’oest, el torrent de Cal Figueres, i l’altre a l’est, el torrent de Llorenç.

El poble, situat a 162 metres d’altitud, reuneix pràcticament a tota la població del municipi, exceptuant alguna urbanització propera.

 

LLOCS D’INTERÈS PER VISITAR:

El CASTELL

LA PICA BAPTISMAL

CELLER COOPERATIU

L’ESGLÉSIA PARROQUIAL

L’ALIGA DE L’ESTRELLA

RUTES A PEU

Si vols fer una ruta a peu, descobreix la ruta de les bessones Gemenelles fent clic aquí on en la web de www.descobrir.cat ens proposen per menjar.

 

CALENDARI DE FESTES I ACTIVITATS LOCALS

 

L’encantament dels Rotlles: Organitza la parròquia amb motiu de la celebració de la festa de la candelera, el diumenge més proper al 2 de febrer.

Els tres tombs: Un diumenge de primavera. Organitzats per la’ssociació local Els Tres Tombs.

Sant Jordi: L’ajuntament organitza algunes activitats populars al voltant del patró de Catalunya, com son exposicions, xerrades, ballada de sardanes, etc…

Sant Joan: Es la Festa Major petita, el 24 de Juny les dues entitats culturals del poble i l’ajuntament organitzen diferents activitats culturals. Com a acte més emblemàtic esmentarem l’arribada de la Flama de Canigó al municipi, que es fa envoltada de les actuacions dels grups folklòrics locals.

Juliol a la Fresca: Durant els divendres de juliol a la nit, s’organitzen concerts de tot tipus i de petit format als Jardins d’Oriol Martorell.

Sant LLorenç: El 10 d’agost es la nostre Festa Major. Com a actes característics, destaquem tots els que s’organitzen durant la vigilia, el 9 d’agost: Cercavila, Pregó, Correfoc, Castells d’afeccionats locals (actuació única a tota Catalunya), sindriada popular i ball d’empalmada. La festa Major es celebra del 9 al 12 d’agost.

11 de Setembre: Celebració de la diada nacional de Catalunya als Jardins d’Oriol Martorell.